duminică, 6 noiembrie 2011

...de adormit copilu'

Numa' cine n-a avut, nu stie cum si ce fel sta treaba cu somnul bebelusesc.
Azi puiul poate sa adoarma, si te-ai scos ... insa maine , nu mai vrea.
Carti si netu' povestesc despre o anume rutina, cu baita, cu masaju' , cu pijamaua, cantecelul...doo ore.La capatul carora te poti trezi ca bebe nu numai ca nu doarme, da plange de pune blocul in picioare...

Sunt plina de compasiune pt parintii care sunt nevoiti sa plimbe mostenitoru' cu masina juma de ora prin cartier, pt ca acasa la el in patut dansu' nu mai vrea.

Si deoarece n-am vrut sa ajung asa am intrebat pe altii.
De pe un forum mamicesc am aflat de metoda cu feonul.Instrumentu' ala de usacat parul, pe care eu nu-l folosesc decat o data pe an.
Il pornesti si bebelusul plangacios se linisteste.
Neee, n-are cum, imi spun....
Dar in plin episod urlator imi amintesc, si aplic.
Miracol...pruncul se calmeaza si adoarme.Si tot doarme dus vreo doua ceasuri.
Am tinut-o asa cateva luni.

Vine barbatu' cu ideea:"nu e bineee!Da dependenta!" ;))
Drept e ca am carat instrumentul cu pricina si in Delta - la Sf.Gheorghe , fermecata de puterile lui magice.Dupa o vreme am inteles ca de fapt orice zgomot regulat, monoton, potoleste neuronul kinderului.
Next step? La munte locul feonului a fost luat in bagaje de ...epilator.Mai mic, mai silentios, cu efect neverificat ...deoarece pruncul adormea ascultand apa de la dush.(scapandu-ne astfel de grija ca vom trezi tot hotelu' noaptea cand i se face lui de simfonie).

O luna mai tarziu imi vine ideea sa caut pe net un ceva audio, pe care sa-l inregistrez pe-un mp3-player si sa fie in cazuri de urgenta.
Si normal, in ignoranta mea aflu despre "white noises", zgomote cu veleitati de somnifer.Si care au dus la aparitia diferitor divaisuri cantacioase , care te ajuta sa dormi.

Ba, ca sa fie dileala completa au aparut aplicatii care ruleaza pe Android - o fi si pt restu' dar nu m-a interesat aspectu'.
Last step?
Instalat trei aplicatii pe telefon.
Una imita ,la alegere, feonul, aspiratorul, masina de spalat, dusul, fosnetul unei pungi,si "puricii" de la tv.
Urmatoarea canta melodii de cutiuta muzicala.Similare cu cele de la caruselul de de-asupra patutului :)
Ultima imita ploaia.Cu o picatura.Cu doua picaturi. Cu tunete, cu pescarusi, cu greieri ...etc.Alegi din setari ce meniu doresti.
Toate au timer sau "infinite loop"(aka il opresti cand te trezesti matale:))

Dintre toate , ati ghicit, favorita ramane "feonul" - cu avantajul ca nu tre' sa mai stau cu grija ca se supraincalzeste aparatul dupa un sfert de ora de mers continuu ...

2 comentarii:

dagatha spunea...

hehehe, și noi am încercat mereu toate nebuniile apărute. Nu cred că dă dependență. De exemplu când a mai crscut cu câteva luni, nu mai voia s-l vadă. Îi era teamă. Abia l-am reobișnuit pe la doi ani, disperată că nu puteam să-i usuc părul după baiță. A fost și episodul epilator. Apoi a fost aspiratorul.după care am identificat batista bebelușului. Mi-am imaginat că îi va trage și creierii, așa că mi-a fost teamă să folosesc device-ul. Acum, la trei ani, a înțeles că e mai ușor și mai eficient de curățat decât batista de hârtie care-i face nasul roșu ca la clovni, și cere singur., Dar a fost o perioadă când se speria de el și în magazin, când îl vedea pe raft.
Din astea mai culte cu androide nu am folosit. Cert e că el acum mânuiește „androidu” mai ceva ca mamă-sa! :-)))

Thais spunea...

Rau n-are ce sa-i faca, nu-i asa???Nici androidu' lui, nici el androidului :))E deja baiat mare...
Sa-l vezi la patru ani vrea Ipad :)